Wahoo Kickr Snap vs. Kickr Core vs. Kickr Power

Het indoor seizoen begint weer bijna voor de wielrenners. Dus wordt het tijd om een binnen trainer aan te schaffen, maar welke? Wahoo heeft verschillende fietstrainers, maar welke past het best bij jou? Wahoo maakt het niet al te moeilijk en heeft drie fietstrainers op de markt gebracht, de KICKR Snap, de KICKR Core en de KICKR Power. Alle drie verschillen ze qua uiterlijk, specs en prijs. In deze blog ontdek je de verschillen tussen deze fietstrainers en welke het beste bij jou past.

Wil je weten welke fietscomputers Wahoo heeft? Lees dan deze blog: Verschil tussen Wahoo fietscomputers
Wil je het verschil weten tussen de Wahoo BOLT en de Wahoo ROAM? Lees dan deze blog: Wahoo Elemnt BOLT vs ROAM.
Wil je het verschil weten tussen de Wahoo BOLT V2 en de BOLT? Lees dan deze blog: Wahoo Elemnt BOLT V2 VS BOLT.

De Wahoo KICKR Snap 

We trappen af met de Wahoo KICKR Snap, een fantastische fietstrainer voor een lage prijs. De KICKR Snap is een Wheel-on trainer, wat wil zeggen dat je je achterwiel vast klikt in de KICKR Snap en er aan aandrijving tegen je achterwiel aan komt. De KICKR Snap is een degelijk en zeer robuust apparaat, omdat deze gemaakt is van roestvrij staal. De KICKR Snap beschikt over een Bluetooth en ANT+ verbinding om alle data over te zetten naar je telefoon of fietscomputer, maar je kunt hierdoor natuurlijk ook gebruik maken van apps van derden zoals Trainerroad, Zwift, Bkool en Kinomap. Verder is de Wahoo KICKR Snap uitstekend te verbinden met bijna alle cadans-, snelheids- en hartslagmeters. 

Een groot voordeel aan de KICKR Snap is dat hij erg makkelijk te gebruiken is. Wanneer jij een echte droogweer rijder bent kun je je buiten rit makkelijk vervangen door een binnen rit met de KICKR Snap. Hiervoor hoef je niet je gehele achterwiel los te maken om vervolgens aan een KICKR Core of KICKR Power vast te maken. Daarbij is de KICKR Snap voor vrijwel alle fietsen gemaakt. Wanneer de KICKR Snap uitgeklapt staat staan de poten 74 cm van elkaar verwijderd wat zorgt voor veel stabiliteit. Als je klaar bent met je binnen rit is de KICKR Snap makkelijk en compact op te bergen. 

De Wahoo KICKR Snap is iets minder accuraat bij het registreren van het vermogen dan de andere Wahoo trainers, namelijk +/- 3% ten opzichte van de realiteit. De Wahoo KICKR Snap is wel te koppelen met de KICKR Climb en de KICKR Headwind om jouw fietsrit zo realistisch mogelijk te maken!

De Wahoo KICKR Core

De Wahoo KICKR Core is de fietstrainer die zich tussen de KICKR Snap en de KICKR Power positioneert. De KICKR Core is net als de KICKR Power een direct drive trainer. Hierbij haal je dus het achterwiel van de fiets af en monteer je de fiets vast aan de fietstrainer. De Core communiceert via Bluetooth Smart en ANT+. Hiermee kun je hem koppelen met hartslagmeters, je telefoon, fietscomputers, sporthorloges en software. De body van de trainer is geschikt voor 8, 9, 10 en 11-speed Shimano en SRAM-cassettes.

Een groot voordeel van de KICKR Core is dat bijna alle fietsen passen. Het maakt niet uit of het een mountainbike, racefiets of tijdritfiets is, alle wielmaten van 24 t/m 29 inch passen op de Core. Ook de inbouwmaat van je as maakt niet veel uit. De Core is geschikt voor 130 en 135 mm quickrelease en 142×12 en 148×12 steekassen.

De KICKR Core kan een vermogen van 1800 Watt en een maximale hellingsgraad van 16% simuleren. 

Let op! Bij de KICKR Core wordt geen cassette geleverd, om de KICKR Core te kunnen gebruiken zul je deze er los bij aan moeten schaffen evenals een dongle. Een klein apparaatje om het signaal van de trainer over te zetten naar je computer. Deze dongle kun je bij SB Supply kopen!

Met de KICKR Core kun je heel gevarieerd trainen, door de ingebouwde vermogensmeter. Daarnaast is de KICKR Core simpel te verbinden met de KICKR Climb en de KICKR Headwind!

Wahoo KICKR Power

Voor de wielrenners die zelfs in de winter nog alles op alles willen zetten om een gele trui te bemachtigen is er maar een fietstrainer. De Wahoo KICKR Power V5, de nieuwe versie van de KICKR Power. Met deze volledige fietstrainer wordt je alleen maar beter. 

Een groot voordeel aan de KICKR Power, is dat je hem nooit meet hoeft te kalibreren. Dit kan de fietstrainer tegenwoordig helemaal zelf. Wanneer jij aan het trainen bent, zal de KICKR Power zelf regelmatig een kalibratie uitvoeren om de powermeter constant binnen 1% nauwkeurigheid te laten meten. 

Vliegwiel is groter dan de core, 5,4 kg tegenover 7,25 kg. Een groter vliegwiel zorgt voor een groter maximaal wattage. De KICKR V5 kan 2.200 watt weerstand leveren met 1% nauwkeurigheid, en is ontworpen om de intense krachten te weerstaan van de meest krachtige fietsers in de wereld, zoals pro-team partners, Team Sky. Dat betekent dat als je voor een sprint gaat, of het nu op Zwift of TrainerRoad is, het toestel niet de beperkende factor zal zijn - het zullen je benen zijn!

In tegenstelling tot de Wahoo KICKR Core wordt de KICKR Power wel geleverd met een cassette. Een 11-speed Shimano cassette (11-26) op precies te zijn. 

De KICKR Power wordt geleverd met zogenaamde AXIS-voetjes. Hiervan krijg je drie setjes. Welk voetje je gebruikt hangt af van van je lichaamsgewicht. Het kleinste voetje gebruik je tot 63 kilo, het middelste voetje gebruik je tot 81 kilo en de grootste voor iedereen met meer dan 81 kilo. Let goed op welk voetje je monteert, wanneer je er een verkeerd voetje eronder monteert kan dit resulteren in schade aan je fiets of aan de trainer, maar natuurlijk ook blessures. 

Deze voetjes zorgen ervoor dat je trainer en je fiets meebeweegt tijdens jouw training. Zo ontstaat er een nog realistischer weg gevoel. De beweging die de voetjes maken is 5%, maar dat is precies genoeg om jou het gevoel te geven wanneer je echt op de trappers gaat staan. Tevens zorgt het ervoor dat je flexibeler op de fiets zit en na de tijd minder vermoeid bent. 

Overzicht

In onderstaand overzicht zetten we de drie modellen voor jou op een rijtje. 

Wahoo KICKR Snap Wahoo KICKR Core Wahoo KICKR Power V5.0
Wheel-on trainer Ja Nee Nee
Direct Drive trainer Nee Ja Ja
Maximale Watt 1500 Watt 1800 Watt 2200 Watt
Nauwkeurigheid -/+ 3% -/+ 2% -/+ 1%
Totale gewicht 16 kg 18 kg 22 kg
Apps met derden partijen Ja Ja Ja
Vliegwiel 4,7 kg 5,4 kg 7,25 kg
Max. hellingspercentage 12% 16% 20%
Connectie Bluetooth en ANT+ Bluetooth Smart, ANT+ en ANT+ FE-C Bluetooth Smart, ANT+ en ANT+ FE-C
Axis-voetjes Nee Nee Ja
Cassette bijgeleverd n.v.t. Nee Ja

Extra Accessoires

Om alles uit je training te halen is het soms verstandig om extra accessoires aan te schaffen. Wahoo heeft verschillende accessoires speciaal voor de KICKR serie gemaakt. 

KICKR Climb

Wahoo KICKR Climb

Met de KICKR Climb lijkt het alsof je echt een berg aan het beklimmen bent. Vervang je voorwiel door de KICKR Climb en behaal een hellingspercentage van wel z'n 20% of maak een afdaling van 10%. Let hierbij wel op welk fietstrainer je hebt. Een KICKR Snap kan een stijgingspercentage van 12% halen, de KICKR Core 16% en met de KICKR Power kun je tot 20% helling klimmen.

Klim voor hometrainer

Als je zin hebt om een beklimming van de Alpe d'Huez na te bootsen, kun je dat op alle toestellen doen, maar als u meer van de bergen van de Giro d'Italia houdt, zijn de Monte Zoncolan en de Passo di Mortirolo alleen voor KICKR POWER-gebruikers.

KICKR Headwind

Wahoo Kickr Headwind

Wil jij het buitengevoel naar binnen halen en de wind door je haren voelen gaan? Dan is de KICKR Headwind echt een must voor jou. Deze ventilator zorgt met een geleidelijk luchtstroom ervoor dat jij een optimaal weg gevoel beleefd binnenshuis. De KICKR Headwind kan windsnelheden generen van meer dan 48 KM/U. Daarbij kan de KICKR Headwind handmatig worden ingesteld of via sensoren op basis van snelheid of hartslag! De KICKR Headwind is ook te gebruiken met andere fietstrainers!

KICKR Desk

Kijk jij graag TV tijdens het fietsen of gebruik je via je laptop het fietsprogramma Zwift? Dan is de KICKR Desk ideaal om niet te ver van het scherm af te fietsen. De KICKR Desk plaats je voor je fiets en je zult dicht op de actie zitten. 

KICKR Mat 

Wanneer jij helemaal tot het gaatje gaat en jezelf helemaal kapot zweet is het fijn dat al het zweet niet op de vloer valt. De KICKR Mat leg je onder je je fietstrainer en vangt al het zweet voor je op. Door de anti-slip laag zal de mat niet verschuiven en biedt hij extra stabiliteit voor jouw fietstrainer

KICKR Dongle

Wil jij gebruik maken van apps van derden partijen? Dan is het handig dat je een KICKR Dongle aanschaft, deze is namelijk niet meegeleverd. Zo heb je altijd de beste connectie en kun jij zorgeloos trainen!

Conclusie

Wahoo heeft drie zeer uitgebreide fietstrainers op de markt gebracht. Maar welke het beste bij jou past verschilt natuurlijk per persoon. Als je het leuk vindt om in de winter door te trainen en je soms nog in de winter naar buiten gaat om een ronde te maken, dan is de KICKR Snap misschien we het meest geschikt voor jou. Hier kun je makkelijk je fiets in klikken en er ook weer zo uit halen als je besluit om toch een ronde buiten te maken. 

Ben je echt van plan om fanatiek door te trainen in de winter maanden dan is de KICKR Core of de KICKR Power een betere optie voor jou. Kun je echt niet zonder het gevoel van op de weg fietsen dan moet je zeker voor de KICKR Power gaan, met deze fietstrainer voelt het alsof je buiten aan het fietsen bent mede door de AXIS-ondersteuning.

Wil je echt het gevoel van buiten naar binnen halen dan zijn de KICKR Climb en de KICKR Headwind echt een must. We durven bijna te wedden dat je daarna niet eens meer naar buiten wil om te trainen!

Wahoo logo

Geplaatst in Fitness door Swen Heijstee